Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České letadlo se 180 lidmi na palubě sjelo z dráhy při přistání

Travel Service
Travel Service
Foto: travelservice.aero

Burgas - V bulharském černomořském městě Burgasu sjel dnes po přistání z dráhy letoun české letecké společnosti Travel Service, který přiletěl z Brna. Letiště je nyní uzavřené a všechny lety jsou odkláněné do do Varny.

Nikdo neutrpěl žádné zranění. Informoval o tom server 24chasa.bg s odvoláním na sdělení letiště.

Mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková ČTK řekla, že letadlo Travel Service na "pravidelné lince z Brna do Burgasu se dnes ráno po přistání při opouštění přistávací dráhy ocitlo předním kolem mimo zpevněnou plochu dráhového systému". Upřesnila, že v letadle bylo 178 cestujících a šest členů posádky.

Podle tiskového střediska letiště zatím není jasné, zda se jednalo o chybu pilota nebo zda sjetí letounu z dráhy způsobilo něco jiného. Podrobnosti zjišťují vyšetřovatelé bulharského ministerstva dopravy.

Bulharská média v souvislosti s touto nehodou připomínají, že přesně před pěti lety, 18. července 2012, byl na letišti v Burgasu spáchán teroristický útok na autobus s izraelskými turisty. Sebevražedný atentátník tehdy explozí výbušniny zabil pět Izraelců a bulharského řidiče autobusu. Proces se dvěma spolupachateli, kteří jsou však stále na útěku a budou souzeni v nepřítomnosti, byl již několikrát odložen, s jeho zahájením se nyní počítá 20. září.

Témata:  Travel Service letecké nehody Bulharsko

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy