Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Připos*anost, udavači, platí to Soros. V Brně zrušili přednášku kontroversního sociologa, lidé zuží

Petr Hampl
Petr Hampl
Foto: Facebook

Velmi bouřlivé reakce na facebooku vyvolala zpráva, že byla zrušena přednáška kontroverzního sociologa Petra Hampla. Jeho fanoušky informace rozžhavila doběla!

Český pravicový sociolog a protiislámský a protiimigrační aktivista Petr Hampl se zlobí kvůli zrušení jeho přednášky v Brně. „Dnešní beseda v Brně byla zrušena, resp. zakázána. Určitě do Brna v dohledné době přijedu a proběhne akce v prostorách, které nepatří městu,“ postěžoval si ve středu na facebooku.

Popsal také, jak ke všemu došlo. „Pár aktivních studentů sociálních věd se potřebuje zviditelnit, napíšou urážlivé e-maily a vedení knihovny se okamžitě podřídí. Jestli v tom byl i zásah magistrátu, to netuším,“ prozradil autor knihy Prolomení hradeb.

Hamplovi se nelíbí, že si o něm student, který se o zasazení akce zrušil, předem nic nezjistil. „Proti jiným případům je zajímavé to, že ten studentík neorganizoval žádnou skupinu a že si ani nedal práci zjistit, čím jsem vlastně tak hrozný. Ani za nějakých 15 minut mu to nestálo. Má tedy proti mě pouze povšechné tvrzení, že jsem "známá postava ultrapravicové scény." Takže až zase vyrazím s přezdívkou Geronimo do akce, fanoušci Baníku, třeste se!“ uvedl sociolog na sociálních sítích.

Změněný student o autorovi také tvrdil, že je antisemita. „Přitom si mohl během pár minut dohledat, že občas dělám společné přednášky s rabínem, a že jsem veden na různých seznamech "Židů ve veřejném životě" a "pomahačů Židů". Jenže jemu to nestálo ani za těch pár minut! A vedení knihovny zakázalo, aniž by věnovalo třeba jenom malou chvilku zjišťování, jestli to je pravdivé,“ zlobí se.

„Takové autority, jako studenti mediálních studií, se přece nezpochybňují! Co jsou proti tomu doktoráty a vyjádření recenzentů! Možná vás napadá paralela s dělnickými řediteli a dělnickými soudci. Ale tehdejší dělnické kádry měly aspoň životní zkušenost a hovořila pro ně jejich práce. Tady máme jen čistou hloupost, nenávistnost a aroganci,“ dodal autor, jemuž zrušili přednášku.

Rozhořčeni jsou i Hamplovi příznivci. Jeden z nich napsalo přímo do knihovny kvůli vysvětlení. Dostalo se mu odpovědi, že knihovna je institucí neutrální a apolitickou a proto by neměla být spojována s žádným hnutím nebo stranou. „Obzvláště v období před volbami do Evropského parlamentu,“ uvedla knihovna. Hampl kandidoval do senátu za Alternativu pro Českou republiku.

„Pos*anost odpovědných činitelů z lynče,“ okomentoval zrušení akce jeden z diskutujících na facebooku. „Jméno udavače znáte? Vytáhněme ho na světlo,“ vyzval sociologa další fanoušek. „Nechci to dělat. ten kluk počítá, že mu ta sláva vynese místo v nějaké neziskovce,“ vysvětloval Hampl.

„V Brně to má Soros hooodně pod palcem,“ je přesvědčený další diskutující. „Dnešní mladí by potřebovali pořádně na prdel. A přešly by je roupy. Když jsou hloupý.“ radí jedna z Hamplových fanynek.

Témata:  Petr Hampl Brno sociální sítě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy