Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stádo pitomců, petiční křiklouni! Milan Knižák si nebere servítky!

Knížák, Milan
Knížák, Milan
Foto: Korzo

Umělec a bývalý šéf Národní galerie Milan Knížák varuje, že u nás dochází k likvidaci schopných a adoraci podvodníků. Uvedl to v souvislosti s děním kolem odvolání ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD).

Knižák připomíná, že konci Staňka předcházely petice. „Když se petičním křiklounům podařilo donutit k rezignaci ministra kultury (kterého však může ještě zachránit prezident), cítí se silní. Kauza Jiřího Fajta, který nestydatě okrádal stát, je zářným příkladem převrácení hodnot. Petenti se cítí být jedinými spravedlivými a mravnými a vůbec jim nevadí, že o problému nic neví, klidně vtisknou svůj podpis pod jakoukoli petici,“ tvrdí na svém webu Fajtův předchůdce.

Zastal se také předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS). „Když předseda senátu Jaroslav Kubera přednesl v Terezíně logický a podle mého názoru velmi potřebný projev, zvedlo se proti němu stádo pitomců, kteří neunesou pravdu a otevřenost a vyzývají Kuberu k odchodu z funkce. Je to projev politické řevnivosti a strachu z pravdy,“ myslí si Knižák.

„Jaroslav Kubera se svou přímostí a normálním mozkem (který nepodléhá náporu módních trendů, jež obracejí lidský život naruby), se řadě lidí v čele senátu nelíbí. To je právě důkaz, že tam patří. Ještě nedávno znělo heslo: „Děkujeme, odejděte“. Dnes je to pregnantnější: „NEDĚKUJEME! ZMIZTE!“,“ dodává ostře umělec.

Témata:  Milan Knížák Jiří Fajt Antonín Staněk Jaroslav Kubera

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy