Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bělobrádek šokuje slovy o své nemoci!

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Pavel Bělobrádek celý život bojuje s nevyléčitelnou roztroušenou sklerózou. Přiznal, že kvůli nemoci zažil i šikanu, a nyní má kondici tříletého dítěte.

Bělobrádek se roky živil jako veterinář, uspěl ale i v politice, kde dokonce devět let vedl KDU-ČSL. Na pozadí toho všeho ale bojuje s nevyléčitelnou chorobou.

Vyléčit ji nelze, a její následky se projevují stále viditelněji. "Mám chromé prsty. Já jsem amatérsky jako samouk hrál na kytaru, to už mi moc nejde," popsal pro server Blesk.

Trpí sice sklerózou pouze v mírné formě, ale přesto to není lehké. Padají mu totiž věci z rukou a má problémy s chůzí. "Já mám teď zhruba tak kondici tříletého dítěte, co se týká běhu nebo chůze," šokuje politik.

Prozradil také, proč se rozhodl vydat na dráhu politika. "Ta choroba přispěla k tomu, že jsem se na politiku dal, protože jsem zažil šikanu. Zaměstnavatel nerespektoval to, že jsem vážně nemocný člověk, a nutili mě dělat práci, kterou jsem měl od lékaře zakázanou," uvedl.

Témata:  Pavel Bělobrádek

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy