reklama

"Jen aby kvůli všelijakým, často absurdním spekulacím kolem Brexitu zcela zapadla informace, že od 1. července bude pro zahraniční řidiče kamionů ve Francii platit ochranářské opatření, podle kterého se i na cizí řidiče na území Francie budou muset vztahovat francouzská sociální ustanovení, týkající se minimální mzdy, pracovní doby, práce přesčas, ochrany zdraví při práci a rovnosti pohlaví. Totéž se chystá zavést Německo," napsal na svém webu Macek.

"Zajímavý důsledek sankcí proti Rusku: Podle zprávy Bundesbanky dosáhly přímé investice německých firem v Rusku v roce 2015 výše 1,78 miliardy eur. Tento rok by mohl být ustaven nový rekord, neboť jenom v prvním čtvrtletí už činila výše přímých investic z Německa téměř 1,1 miliardy eur," komentuje spoluzakladatel ODS.

"Propagace evropských fondů, projektů a operačních programů stála stovky milionů korun. Povědomí veřejnosti o pomoci z Evropské unie ale nevzrostlo, upozornil Nejvyšší kontrolní úřad. Dodávám: O to přece vůbec nešlo! Prostě se zadala reklama spřáteleným firmám a zadavatelům za to šla malá domů..." glosuje komentátor.

"Britské akcie ve středu podruhé za sebou posílily a jejich hlavní index FTSE 100 uzavřel na nejvyšší úrovni od letošního dubna. Během uplynulých dvou obchodních seancí tak smazal veškeré ztráty, které utrpěl po čtvrtečním referendu, v němž se Britové vyslovili pro odchod Británie z Evropské unie, tedy pro takzvaný brexit. Kupodivu žádná zpráva o sebevraždách expertů, kteří slibovali strmý setrvalý pád..." píše na webu Viditelný Macek.

"Výměna prezidentské standarty za červené trenýrky nebyla vandalismem, ale uměleckým počinem. Skvělé! Navrhuji namísto trestu uspořádat též happening s nepoměrně větším uměleckým účinkem: vysázet umělcům na Staroměstském náměstí 25 ran lískovkou...ty barvy, ta doprovodná zvuková kulisa, těch obdivovatelů umění kolem!" uvedl komentátor.