Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Samková varuje: Obama je věrný islámu, pomáhá soukmenovcům do Evropy

Klára Samková /TOP 09/
Klára Samková /TOP 09/
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Advokátka Klára Samková opět spustila na sociálních sítích kanonádu, znovu se zaměřila na islám, tentokrát ale na ten, kterému podle ní pomáhá americký prezident Barack Obama. Varuje, že to, co se děje v Turecku, čeká i Evropu.

Samková se ve svém příspěvku opět pustila do islámu, tentokrát v souvislosti s americkou hlavou státu. „Obama v posledních měsících své vlády, věren svému islámskému původu, pomohl soukmenovcům do Evropy a nastrčil to, jak jinak, přes Německo," rozjela se zostra Samková.

„Co se děje v Turecku? To, co nás čeká v Evropě," varuje s tím, že aby bylo možné porozumět vývoji v Turecku, je nutno si odpovědět na několik otázek. „Kdo asi platil za Obamovo vzdělání a volební kampaně?" zajímá advokátku.

„Obama se několikrát písemně i ústně velmi rozhodně vyjádřil o své loajalitě k předkům z otcovy strany a o nechuti a studu za rasu své matky. Názory jeho manželky jsou též známé a o vlivu výchovy islamským otčímem v mládí je také těžko pochybovat. Na čí straně asi bude stát? Na křesťanské? Do několika zásadních pozic s přístupem k tajným informacím o cizích politicích dosadil Obama své islámské přátele," píše Samková.

Domnívá se také, že užitečnost politiků je přímo úměrná jejich vydíratelnosti. „Angela Merkel je vydíratelná pro svou svazáckou minulost a jistě není sama," tvrdí. „Islám byl kdysi definován jako klerofašismus. Je možno předpokládat, že kdyby býval byl v Americe jiný prezident než tento, byl by vývoj v Evropě odlišný," myslí si.

Je tedy podle ní pravděpodobné, že Erdogan měl pravdu, když říkal, že puč byl puč byl organizován z USA. „Kromě toho má tento postoj USA ještě dva další neopominutelné aspekty. Předat zahraniční politiku země v tomto stavu velice ztíží, ne-li znemožní, dohodu USA s Putimem. Což je přesně to, co deklaroval Trump, že udělá. Trump získal právě nyní oficiální nominaci na republikánského kandidáta na prezidenta USA. Až se Evropou budou hnát turecké a islámské hordy, hádejte, kdo nás ... 'zachrání'..." dodala.

Témata:  Klara Samkova Islám

Aktuálně se děje

18. května 2024 17:36

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy