Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kina válcuje Tajný život mazlíčků, Troškova Strašidla jsou třetí

Kina, ilustrační fotografie
Kina, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Z informací na webu Unie filmových distributorů vyplývá, že žebříček víkendové návštěvnosti českých kin vede druhý týden po sobě americká animovaná komedie Tajný život mazlíčků.

Tajný život mazlíčků přilákal do 86 kinosálů téměř 60.000 diváků, kteří za vstupenky utratili víc než 8,4 milionu korun. Na druhé místo se o premiérovém víkendu vyhouplo třetí filmové zpracování kultovního seriálu Star Trek s podtitulem Do neznáma, na třetí pozici vyskočila z předchozího 18. místa pohádková komedie Zdeňka Trošky Strašidla.

Film Star Trek: Do neznáma za minulý víkend zhlédlo ve 138 českých kinech víc než 28.500 lidí a v pokladnách nechali téměř 4,4 milionu korun. Víkendová návštěvnost Troškových Strašidel víc než 27.500 diváků a tržby přes 3,5 milionu korun představují velkou většinu ve statistikách tohoto snímku. Film minulý čtvrtek vstoupil do distribuce ve všech kinech.

Na čtvrté místo z druhého sestoupil americký sci-fi snímek Sebevražedný oddíl natočený podle stejnojmenného komiksu. Film o víkendu vidělo téměř 20.800 a za tři týdny víc než 211.500 lidí. Pátou americkou komedii z vojenského prostředí Týpci a zbraně si vybralo v premiérovém víkendu k návštěvě biografu téměř 7600 diváků.

Z českých filmů je v první dvacítce víkendové tabulky návštěvnosti ještě na sedmém místě komedie Sezn@mka se zhruba 6000 diváků a na 13. pozici komedie Teorie tygra, na kterou do kina vyrazilo celkem přes 310.000 lidí. Čtrnácté drama Učitelka režiséra Jana Hřebejka dosud přilákalo do kina téměř 39.000 diváků.

Témata:  film Strašidla kina

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy