Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé se s Věrou Špinarovou (†65) rozloučí 1. dubna v Ostravě

Věra Špinarová
Věra Špinarová
Foto: Archiv produkce A. Pavlíka

Ostrava - Se zpěvačkou Věrou Špinarovou, která zemřela v neděli 26. března ve věku 65 let, se může veřejnost rozloučit 1. dubna, smuteční síň krematoria ve Slezské Ostravě jim bude zpřístupněna od 09:00 do 12:00.

Odpoledne se poslední rozloučení uskuteční pouze v kruhu rodiny a přátel. ČTK o tom dnes informoval Adam Pavlík, syn Věry Špinarové a vedoucí její doprovodné kapely.

Špinarová minulý týden ve středu zkolabovala při koncertu v Čáslavi, měla zástavu srdce. Díky přítomnosti lékařky v sále a rychlému zásahu záchranářů jí byla okamžitě poskytnuta první pomoc a ve vážném stavu byla převezena letecky do motolské nemocnice.

Rodačka z Pohořelic u Brna byla po celý život spjata s ostravskou hudební scénou. Podle publicisty Jiřího Černého její vokál představoval ojedinělý hlasový materiál.

Loni v prosinci Špinarová oslavila pětašedesátiny, při té příležitosti jí vyšla kompilace s názvem Zóna lásky. Uzavírá ji melodie Ennia Morriconeho z filmu Tenkrát na západě, kterou textař Zbyšek Malý nazval Jednoho dne se vrátíš.

Mezi špičku domácí populární scény katapultovala Špinarovou nahrávka Music box z roku 1969, o tři roky později vydala své první album Andromeda. Poté vystupovala se skupinami Speciál a Notabene. Celkem vydala 13 desek.

Témata:  Věra Špinarová Ostrava EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. května 2024 10:24

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy