Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajemství Věry Špinarové: Dala košem Morriconemu

Věra Špinarová
Věra Špinarová
Foto: Archiv produkce A. Pavlíka

Praha - Tomu se říká smůla a zároveň odvaha. Věra Špinarová si s sebou do hrobu odnesla jedno zásadní životní rozhodnutí a vlastně i tajemství. Jako by snad tušila, že jí času na tomto světě moc nezbývá a nechce ho ztrácet, byť s obrovskými hvězdami. Asi nejslavnější dirigent a skladatel, jehož hit právě naší českou zpěvačku Jednoho dne se vrátíš, proslavil, od ní totiž před pár měsíci dostal kopačky.

Odmítnout muže a Itala k tomu, to by pro Špinarovou nebylo nic nenormálního. Ale odmítnout Ennio Morriconeho (88), tak tomu se říká nátura a odvaha zároveň. Jak EuroZprávy.cz zjistily z blízkého zdroje zpěvačky, slavný autor se chtěl s Věrou Špinarovou setkat. Dokonce chtěl, aby s ním zazpívala jeho nejslavnější melodii! Jenže smůla!

Ennio Moriccone prý vyslovil přání, že ve všech zemích, kde vystupuje, a letos bude mít úplně poslední turné, a kde někdo nazpíval jeho slavný hit z filmu Tenkrát na západě, by chtěl, aby ten daný zpěvák či zpěvačka s ním tenhle hit před diváky dali.

„Věrce ta produkce prý volala a požádala ji, jestli by v ten den, až tam Moriccone bude, přijela a zazpívala si s ním. V Česku by to byla O2 aréna, kde v říjnu má mít skladatel a dirigent svůj poslední koncert u nás. Jenže nebyla by to Věrka, aby neřekla, co si myslí, a neudělala to, co chtěla, nebo spíš nechtěla,” prozradil nám dobře informovaný zdroj z blízkosti zesnulé zpěvačky.

„Věra se prý zeptala, kolik by to bylo věcí. A když produkce řekla, že jen ta jedna, že jde o ten hit, pronesla prý větu, že “kvůli jedný písničce se na to může vy….., aby jezdila do Prahy”, a položila telefon! Pokud se to takhle pan Moriccone dozvěděl, musel se asi hodně divit. A nebo si řekl, že to musí být velká hvězda a herdeg baba, která si dovolila ho odmítnout,” dodal zdroj od Špinarové.

A nebo snad už zpěvačka v podvědomí tušila, že se něco děje, a nechtěla ztrácet čas “s jednou skladnou”, i když tou nejslavnější. Ostatně právě tahle píseň Jednoho dne se vrátíš, se stala jakousi její vlastní hymnou. A kdololi tuhle melodii slyší, okamžitě mu naskočí, kdo ji zpívá.

„A třeba jednou, až tady nebudu a zazní Jednoho dne se vrátíš, tak všichni budou vědět, že to zpívám já….,” prohlásila před časem sama Věra Špinarová. Ta, která dokázala dát košem Enniu Morriconemu!

Témata:  Věra Špinarová Ennio Morricone

Aktuálně se děje

18. května 2024 10:24

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Hráči České republiky slaví po skórování v zápase předkola skupiny A mezi Norskem a Českou republikou na Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2024 v Praze (Česká republika, 11. května 2024).

MS v hokeji 2024: Češi dramaticky otočili zápas a porazili norský tým

Druhý těžký zápas ve dvou dnech museli čeští hokejisté sehrát na úvod domácího světového šampionátu. Zatímco páteční duel s Finskem gól ze hry navzdory skvělému hokeji nenabídl a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, kdy ten rozhodující proměnil kapitán Roman Červenka, v sobotním duelu s Norskem padlo hned devět branek. Tento zápas ale pro Čechy nezačal nejlépe a to i přes to, že Červenka ve svém 200. zápase za národní tým otevřel skóre. Norové totiž ještě v první třetině otočili na 3:1 a Češi se dlouho následně snažili o vyrovnání. To se podařilo v bojovné druhé třetině a až ve třetí třetině se jim podařilo otočit stav zpátky na svou stranu. Zásluhou Stránského, Hájka a Paláta tak nakonec došli k výhře 6:3.