Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestovatel Dan Přibáň přichází s další velkolepou akcí

Zleva: Zdeněk Krátký, Dan Přibáň, Vojtěch Duchoslav, Marcin Obalek, Radoslaw Jona, Kristýna Madajová, Jakub Koucký, Dominika Gawliczková, Marek Slobodník
Zleva: Zdeněk Krátký, Dan Přibáň, Vojtěch Duchoslav, Marcin Obalek, Radoslaw Jona, Kristýna Madajová, Jakub Koucký, Dominika Gawliczková, Marek Slobodník
Foto: transtrabant.cz

Brno - Brněnské Semilasso bude hostit novou výstavu cestovatele Dana Přibáně Trabantem kolem světa. Téměř tři měsíce budou moci fanoušci žlutého cirkusu zhlédnout hlavní hvězdy těchto neuvěřitelných cest, trabanty Egu a Babu, ale i zbytek motorové posádky.

Dramaturg výstavy Pavel Lojda o výstavě říká: „Návštěvníci budou mít možnost živě zhlédnout všechna expediční vozidla, která budou naaranžována do autentických situací, které jejich posádka v průběhu cest zažila. Výstava nabídne rovněž interaktivní prvky v podobě lanového mostu a dalších hravých částí expozice."

Dan Přibáň se svým týmem překonal ve žlutých trabantech Hedvábnou stezku, Afriku, Jižní Ameriku i Austrálii. Ke svým projektům přizval dokonce i vozíčkáře a jezdce na motocyklu Jawa či Čezeta 175. Expedice navíc získaly mezinárodní rozměr a to díky slovenskému a polskému zastoupení. Dan je v současné době nejúspěšnějším českým cestovatelem a jeho poslední film Trabantem do posledního dechu sklidil obrovský úspěchu v tuzemských kinech.

Zdroj: YouTube

Přibáň ke své výstavě dodává: ,,Snad na každé mojí přednášce se někdo ptá, jestli jsou naši trabanti někde k vidění, a já je musím vždycky zklamat. K tomu mám hrozně rád zážitková muzea a jednou bych chtěl mít expediční muzeum. Takže když přišli kluci ze Semilassa s nápadem na výstavu, byla to jasná volba! Je další splněný sen." 

Výstava v brněnském Semilasse, která bude probíhat celé léto, si klade za cíl představit vše, co Dan a jeho parťáci od úvodní myšlenky až do dneška dokázali. „Tento nesmírně sympatický projekt dokazuje, že nic na světě není nemožné a že vůle je hodnota, která dokáže konkurovat penězům, moderní technice a konzumnímu digitálnímu životnímu stylu", sdělil Aleš Hrbek z pořádající agentury Glanc Music.

A co na návštěvníky výstavy čeká? Především trabanti Egu a Babu, polský „maluch" a motorky, ale také cestovatelské potřeby či široký filmový a fotografický archiv. Výstava bude navíc doplněna interaktivními prvky a vychytávkami všeho druhu. Třešničkou na dortu pak budou doprovodné přednáškové, hudební a gastronomické programy, které výstavu rozšíří v zahradě kulturního centra.

Návštěvníci se poučí, poznají něco nového, ale nejen to. Výstava bude také trochu trhlá a zábavná, ale především nesmírně lidská a pozitivní. Tato Přibáňova výstava si klade za hlavní cíl najít v každém návštěvníkovi naději že nikdy není pozdě, protože když člověk chce a má pevnou vůli a víru, může dosáhnout ve svém životě čehokoliv.

Tato unikátní výstava Trabantem kolem světa proběhne od 21. června do 18. září 2016 v brněnském  Semilasse.

Témata:  Trabantem kolem světa Trabantem napříč kontinenty

Aktuálně se děje

10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy