Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary odstartoval

Marek Eben zahajuje filmový festival
Marek Eben zahajuje filmový festival
Foto: MFF KV **www.kviff.com**

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu začal dnes večer ve Velkém sále hotelu Thermal v Karlových Varech slavnostním ceremoniálem. Na zahajovacím večeru byl oceněn australský oscarový herec Russell Crowe, který převzal Křišťálový globus za přínos světové kinematografii.

Další významnou cenou, Cenu prezidenta festivalu, byla oceněna švédská herečka a producentka Alicia Vikanderová, která rovněž drží Oscara. I přes deštivé počasí se stovky příznivců filmu sešly odpoledne u červeného koberce, aby přivítaly hvězdné hosty.

Během večera byla poprvé zveřejněna letošní festivalová znělka, která představila jednoho z hostů mezinárodního festivalu, amerického herce a producenta Johnnyho Deppa. Znělku natočil režisér Ivan Zachariáš.

První promítání letošního festivalu se uskutečnilo dnes ráno, kdy bylo představeno mongolské drama s názvem "Kéž bych mohl hibernovat" od debutující filmařky Zoldžargal Purevdashové. Celkem na festivalu bude uvedeno 143 filmů.

Večer bude držitelka Oscara Alicia Vikanderová uvádět svůj film "Královnin gambit", zatímco Russell Crowe se na pódiu před hotelem Thermal představí jako kytarista a zpěvák skupiny Indoor Garden Party na bezplatném koncertě.

Témata:  Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Aktuálně se děje

8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy