Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel Roger Moore, představitel Jamese Bonda. Bylo mu 89 let

Roger Moore (herec)
Roger Moore (herec)
Foto: ČTK/Profimedia

Londýn - Ve věku 89 let zemřel filmový představitel Jamese Bonda Roger Moore. Podle televize BBC to uvedla jeho rodina.

Ve věku 89 let zemřel britský herec Roger Moore, známý hlavně jako jeden z představitelů filmového agenta Jamese Bonda. Oznámila to dnes jeho rodina na twitteru. Nepřemožitelného agenta 007 britské tajné služby si zahrál celkem sedmkrát v letech 1973 až 1985. Již více než deset let žil v ústraní a natáčení filmů se nevěnoval.

Moore se narodil 14. října 1927 ve Stockwellu, v jižním Lonýně. Jeho matka byla dcerou britského důstojníka a otec pracoval jako policista. S herectvím začal po válce v roce 1945, první průlom v jeho kariéře ale nastal až v roce 1973, kdy získal roli agenta 007 Jamese Bonda ve filmu Žít a nechat zemřít.

Tajného agenta Bonda ztvárnil ještě v dalších šesti filmech, které se vyznačují vygradovanými absurdnímy situacemi vedenými do komediálních rovin. Po bondovkách se ale už nedokázal dále prosadit a jeho kariéra byla na ústupu.

Zahrál si například ve filmech Souboj cti nebo Plnou parou vzad, věnoval se také se charitativní činnosti a práci pro UNICEF. Britská královna mu udělila šlechtický titul, proto mohl používat před jménem titul sir.

Témata:  Roger Moore úmrtí James Bond

Aktuálně se děje

2. května 2024 20:24

Ministryni Langšádlovou má nahradit Tuleja. Fiala už se obrátil na Hrad

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy