Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novinářskou cenu K. H. Borovského obdržel Martin Dorazín

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.wikipedia.org

Havlíčkův Brod - Novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2015 získal Martin Dorazín z Českého rozhlasu. Porota ocenila jeho objektivitu a výjimečnou formu zpravodajství z válečných konfliktů.

Novinářské ceny uděluje správní rada Nadace Český literární fond na návrh odborné poroty, v níž vedle předsedkyně Martiny Riebauerové letos zasedli Jan Bumba, Daniela Drtinová, Jan Šmíd, Jiří Pehe, Lukáš Jelínek, Libor Dvořák a Jaroslav Spurný. Hlavní novinářskou cenu nadace dotuje 50.000 korunami.

S Novinářskými křepelkami, tedy cenami pro novináře do 33 let, které předává město Havlíčkův Brod a kraj Vysočina, je spojena symbolická částka 3333 korun.

Držiteli Novinářské křepelky se stali blogerka Do Thu Trang a Filip Horký z DVTV, který působil i v České televizi. Do Thu Trang podle Hájkové oslovila porotu nadhledem, humorem a svěžestí blogů, které přesahují hranice. Horký byl oceněn za poctivou novinařinu, entuziasmus a inovativní přístup.

Témata:  novináři Český rozhlas

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy