Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřela romská pěvecká celebrita Věra Bílá

Věra Bílá
Věra Bílá
Foto: Robert Zlatohlávek / Empresa Media / Profimedia.

Romská zpěvačka Věra Bílá dnes zemřela. Roky ji trápila těžká cukrovka a slabé srdce. V pondělí se její stav dramaticky zhoršil, proto byla hospitalizována. Dnes bohužel svůj boj prohrála.

Stav Bílé se podle informací deníku Blesk zhoršil včera, byla převezena do Fakultní nemocnice Plzeň. Došlo u ní k náhlému zhoršení zdravotního stavu. Dnes v nemocnici zemřela, podle informací serveru Romea.cz byl příčinou infarkt.

„Pacientku jsme v pondělí v jedenáct hodin večer převáželi v akutním stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla pro eXtra.cz mluvčí rokycanských záchranářů Mária Svobodová. 

Legendární romská zpěvačka  ještě před pár dny plánovala velký comeback na hudební scénu. Na pódium se měla vrátit v doprovodu zpěváka Jana Bendiga a Milana Kroky, dlouholetého člena kapely KALE.

 

„Děkujeme za 100 TISÍC zhlédnutí u klipu MEK SOM ADAJ za 2 dny od premiéry. Jste nejlepší. Těšíme se na Vás na našem společném turné, které startuje 15. března v Sokolově a 16. března v Rotavě,“ lákal ještě před pár dny fanoušky Bendig.

Bílá se narodila 22. května 1954 v Rokycanech do muzikantské rodiny Giňů. Svou kariéru zpěvačky začala na rodinných slavnostech, svatbách a zábavách s cimbálovou muzikou svého otce Karola Giňi.

Se svým manželem Františkem žila už od patnácti, po deseti letech adoptovali syna Františka. Ten byl v lednu 2013 ve věku 33 let nalezen mrtvý. Krátce po té zemřel ve věku 59 let její manžel.

Věra Bílá vystupovala například ve slavné newyorské Carnegie Hall, ale sláva i peníze pro ni byly nepodstatné. Honoráře tak často končily v automatech. A protože neplatila nájem, skončila v rodných Rokycanech na ubytovně. Tam žila už od roku 2011. Nedávno prohlásila, že v této ubytovně i zemře – stejně jako její manžel.

Témata:  Věra Bílá

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy