Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švagr teroristy z útoku na Charlie Hebdo chce vydat do Francie

Charlie Hebdo
Charlie Hebdo
Foto: Twitter

Sofia - Švagr jednoho z teroristů, kteří loni zaútočili na satirický časopis Charlie Hebdo chce, aby ho Bulharsko vydalo do Francie.

Při dnešním stání u sofijského soudu Murad Hamíd podle agentury Novini obvinil bulharské úřady, že se s ním "zachází jako se psem".

Podle dokumentace, kterou dostala bulharská justice k dispozici z Paříže, je Hamíd ve Francii obviněn z účasti na přípravě a provedení teroristických akcí teroristické organizace. Kromě toho byl na cestě do Sýrie nebo Iráku, kde se chtěl jako dobrovolník přidat k džihádistům.

Pařížskou redakci Charlie Hebdo přepadli loni 7. ledna bratři Chérif a Said Kouachiové. Zavraždili při tom 12 lidí. Dva dny nato je policie dopadla a při přestřelce zabila.

Z informací bulharských médií není zcela jasné, zda francouzské úřady viní Hamída i v souvislosti s masakrem v Charlie Hebdo.

Témata:  teroristické útoky ve Francii: na redakci týdeníku Charlie Hebdo a košér obchod Charlie Hebdo Bulharsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy