Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švýcarská policie nemá motiv útoku ve vlaku. Soused pachatele ale něco naznačil

Policie Švýcarsko
Policie Švýcarsko
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Bern - Švýcarská policie nadále tápe, pokud jde o motiv útočníka, který v sobotu napadl nožem a hořlavinou cestující ve vlaku. Pachatel činu včera svým zraněním podlehl, zemřela také jedna žena.

Vyšetřovatelé trvají na tom, že s největší pravděpodobností nešlo o teroristický čin. Výslechy a domovní prohlídky zatím nepřinesly informace, jež by pozadí útoku vysvětlily, napsala dnes švýcarská média.

Švýcarský deník Blick napsal, že policie prohledala byt útočníka (27) v sousedním Lichtenštejnsku. Muž tam podle listu žil v podnájmu asi tři roky, oficiální bydliště však měl hlášeno v kantonu sousedícím s kantonem St. Gallen, kde se útok odehrál. Jeden ze sousedů podle novinářů z Blicku o mladém muži řekl, že šlo o podivína, ze kterého si lidé někdy dělali legraci.

Z Lichtenštejnska pochází i jedna ze zraněných žen. Dívka (17) z městečka Triesenberg je nyní s vážnými popáleninami v nemocnici v Curychu.

Muž zaútočil ve vlaku v sobotu odpoledne, v tu dobu byly v soupravě desítky cestujících. Pasažéry ohrožoval nožem a hořlavou tekutinou, která vzplála a hořet začal i vlak. Strojvedoucí proto soupravu zastavil v nejbližší stanici Salez, kam se sjely desítky hasičů a policistů.

Témata:  Švýcarsko vlaky policie Švýcarsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy