Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za útokem na svatbu je Islámský stát, tvrdí turecký prezident. Atentátníkem prý byl malý kluk

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Ankara - Sebevražedný atentáník, který se odpálil při svatebním obřadu v Turecku, byl malý kluk ve věku 12 až 14 let. Novinářům to v neděli řekl turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Hlava státu je přesvědčená, že za útokem stojí Islámský stát.

Krvavý masakr na svatbě v jižním Turecku rozpoutal chlapec ve věku 12 až 14 let, uvedl turecký prezident Erdogan. Útok se odehrál ve městě Gaziantep jen pár desítek metrů od tureckých hranic.

Chlapec se odpálil přímo při svatebním obřadu ve chvíli, kdy se svatebčané shromáždili kolem novomanželů. Při výbuchu zemřelo nejméně 50 lidí, další skoro stovka se zranila.

Podle Erdogana za útokem s největší pravděpodobností stojí Islámský stát. Prezident ale zároveň dodal, že "není vůbec žádný rozdíl" mezi ISIS, kurdskými rebely a hnutím stojícím za duchovním Fethullahem Gulenem, který je momentálně v USA. Všichni jsou podle prezidenta teroristé, informuje Fox News.

Témata:  Turecko Recep Tayyip Erdogan sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy