Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Abú Zabí hořel rozestavěný mrakodrap

Saúdská Arábie
Saúdská Arábie
Foto: Pixabay

Abú Zabí – Agentura Reuters informuje o požáru rozestavěného mrakodrapu v Abú Zabí. Zraněno při něm bylo 13 osob.

Kvůli požáru osmadvacetipatrové komerční budovy, jejíž stavba byla těsně před dokončením, byl preventivně evakuován blízký hotel. Příčina požáru v metropoli Spojených arabských emirátů (SAE) se vyšetřuje.

Mezi zraněnými je deset hasičů, kteří se nadýchali kouře. Informoval o tom šéf místní civilní obrany. I ostatní zranění jsou z řad příslušníků civilní obrany.Několik stovek dělníků, kteří na výstavbě budovy pracovali, bylo evakuováno při příjezdu prvních hasičů. V tu chvíli už se podle svědků valil z výšky kolem dvacátého patra černý hustý dým.

V posledních měsících zachvátil požár několik mrakodrapů v SAE, kde se jejich výstavba rychle rozrůstá. Podle místních úřadů nese část viny hořlavé dekorační obložení budov. Úřady Spojených arabských emirátů vydaly v roce 2013 nový stavební zákon, podle něhož musí být veškeré obklady ve výši nad 15 metrů z nehořlavého materiálu.

Témata:  Saúdská Arábie Mrakodrapy požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy