Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asadova vládá podpořila rusko-americkou dohodu o příměří

Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Foto: presidentassad.net

Damašek - Syrská vláda prezidenta Bašára Asada schválila dohodu o příměří dojednanou Ruskem a USA, která má začít platit v pondělí večer místního času.

Oznámila to syrská oficiální agentura Sana s odvoláním na "informované zdroje". Boje v zemi mezitím pokračují. Při dnešním náletu na město Idlib v severní Sýrii bylo zabito nejméně 24 civilistů, 90 osob utrpělo zranění.

Syrská vláda schválila rusko-americkou dohodu, jedním z cílů které je dospět k politickému řešení krize v Sýrii, uvedla syrská agentura. Upřesnila zároveň, že z "humanitárních důvodů nastane klid zbraní ve městě Halab".

O dnešním náletu na Idlib a jeho důsledcích informovala syrská exilová organizace SOHR. Podle ní útočily na různá místa v Idlibu, který je střediskem stejnojmenné provincie, "dosud neidentifikované bojové stroje".

Agentura Reuters citovala nejmenované zdroje z řad záchranářů a obyvatel Idlibu, podle nichž útočily na město ruské letouny. Svou domněnku opírají tyto zdroje o fakt, že bombardéry letěly ve velké výšce, zatímco syrské vládní helikoptéry útočí v nižších letových hladinách.

Témata:  Sýrie Syrská krize Bašár Asad

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy