Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvička svolal na odpoledne demonstraci přes saúdskoarabskou ambasádu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Iniciativa Martina Konvičky (IMK) svolala na dnešní odpoledne před saúdskoarabské velvyslanectví v Bubenči akci "s humorem do Mekky".

Magistrát shromáždění nezrušil ani přesto, že minulá akce IMK na Staroměstském náměstí způsobila paniku. Podle úředníků k tomu neměl důvod. K odvolání ani přesunutí akce organizátory nepřimělo ani oznámení magistrátu, že kvůli havárii kanalizace se akce před ambasádou nemůže konat.

V pátek se kvůli tomu pokusil dosáhnout zrušení akce náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). IMK to označila za naschvál a zvažuje i trestní oznámení.

Obavy už dřív vyjádřilo české ministerstvo zahraničí, které připomnělo odpovědnost státu za bezpečnost diplomatických zastoupení jiných států. Magistrát organizátory požádal, aby změnili místo konání, ti to ale odmítli.

V srpnu na Staroměstském náměstí vyvolala Konvičkova iniciativa svou protiislámskou akcí paniku mezi turisty. Vystupovali na ní maskovaní muži převlečení za bojovníky tzv. Islámského státu a stříleli z maket zbraní. Policie akci vyšetřuje jako výtržnictví.

Témata:  Martin Konvička demonstrace proti islámu

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy