Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Násilí v Británii nekončí. 30 lidí zkopalo jednoho muže

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Leeds - Násilí páchané Brity na Polácích neustává. Policisté nyní řeší případ, který se odehrál v západní části anglického Leedsu při němž 30 dospívajících chuligánů obklíčilo a surově zbilo muže polské národnosti.

Skupinka mladistvých se nejprve zaměřila na dva Poláky, nakonec se ale pustila do pronásledování pouze jednoho z nich. Chytila ho na hlavní ulici ve čtvrti Armley a brutálně ho napadla.

Útok se odehrál přibližně ve 21.35 a oběť neměla proti přesile žádnou šanci. Podle portálu fakt.pl chuligáni do muže kopali a způsobili mu vážná zranění. Policii na místo činu přivolal náhodný svědek a strážníci našli Poláka ležet na zemi zkrvaveného a v bezvědomí. S poraněními hlavy a obličeje ho převezli do nemocnice. 

Policie následně uvedla, že útok považuje za rasistický incident a vyšetřování stále probíhá. Zadržela však pouze jednoho z třiceti útočníků. Místní přitom nad celou situací nechápavě kroutí hlavou.

"Armley je tolerantní a příjemná komunita, kde jsem žila se svými dětmi 15 let bez jediného incidentu. To není Armley, které znám a miluji, doufám, že naše komunita se spojí, aby ukázala ostatním, že Armley je bezpečné místo pro život a práci, a to navzdory opovrženíhodné akci několika ignorantů," řekla pro Yorkshire Evening Post členka místního zastupitelstva Alison Loweová.

Po červnovém referendu o vystoupení Velké Británie z Evropské unie jde již o osmnáctý vážný incident zaměřený na Poláky. K nejhoršímu útoku došlo 27. srpna ve městě Harlow, kde Britové zabili polského občana.

Témata:  Velká Británie napadení útok

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy