Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Eu chce posílit důvěru občanů, lídři v Bratislavě se shodli na konkrétních krocích

Sídlo EU
Sídlo EU
Foto: Pixabay

Bratislava - Český premiér Bohuslav Sobotka dnes na Twitteru uvedl, že se evropští lídři dnes v Bratislavě shodli na návrhu konkrétních kroků pro posílení důvěry občanů v EU. Napsal to na svém twitterovém účtu.

Představitelé 27 členských států EU dnes v na summitu ve slovenské metropoli hledali shodu na budoucí podobě evropské integrace. Sobotka také uvedl, že je v zájmu České republiky, aby EU zůstala jednotná.

Mapa obsahuje i to, co jsem jako český premiér dlouhodobě prosazoval: zpřísnění vstupu do EU,posílení spolupr.v obraně a posílení hosp.růstu

— Bohuslav Sobotka (@SlavekSobotka) 16. září 2016

 

Po jednání český premiér ocenil, že návrhy čítající pět stran obsahují i kroky, které požadovala Česká republika například posílení kontroly hranic. "Máme návrh cestovní mapy konkrétních kroků pro posílení důvěry občanů ve fungování EU," napsal na twitter Sobotka.

V Bratislavě zvítězila vůle řešit rychle a společně reálné problémy, které zatěžují EU. pic.twitter.com/nPOUSntWdr

— Bohuslav Sobotka (@SlavekSobotka) 16. září 2016

 

Stejně jako další evropští politici včetně německé kancléřky Angely Merkelové, uznal Sobotka, že EU má reálné problémy. Dnešní neformální summit podle něj umožnil se zaměřit na jejich řešení bez slovíčkaření. Zdůraznil, že k řešení těchto problémů musí být EU jednotná a dodal, že taková unie je rovněž zájmem České republiky.

Před summitem označil za priority české vlády pro budoucnost EU posílení bezpečnosti a také smazávání rozdílů v životní úrovni občanů EU.

Témata:  Bohuslav Sobotka EU

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy