Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdraví kandidátů voliče nezajímá? Clintonová nat Trumpem stále vede

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Nedávné zdravotní problémy Hillary Clintonové její voliče neodradily. Dle nového průzkumu agentury Reuters a společnosti Ipsos vede na republikánským rivalem Donaldem Trumpem o čtyři procentní body.

Podle průzkumu z 9. až 15 září 42 procent pravděpodobných voličů podporuje Clintonovou, zatímco 38 procent stojí za Trumpem. Průzkum rovněž přisoudil sedm procent hlasů libertariánskému kandidátovi Garymu Johnsonovi a dvě procenta Jill Steinové ze strany Zelených.

Náklonnost voličů k prezidentským uchazečům obou hlavních stran se neustále mění, i když někdejší ministryně zahraničí USA je v čele sondáží častěji než miliardář.

Na videozáznamu z neděle je Clintonová zachycena, jak na vzpomínkové akci k 11. září v New Yorku takřka zkolabovala. Její kampaň později oznámila, že kandidátka trpí zápalem plic. Z nemoci už se vyléčila a vrátila se do práce.

Američtí voliči si se zdravotním stavem kandidátů příliš velké starosti nedělají. Podle jiného průzkumu z tohoto týdne většina dospělých Američanů uvedla, že tato otázka "nemá žádný vliv na to", jak budou hlasovat.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy