Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Museli jsme porušovat zákony, přiznal exšéf tajné služby Mossad

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Londýn/Jeruzalém - Exvelitel izraelské tajné služby Mossad Efraim Halevy v rozhovoru s židovskými vysokoškolskými studenty v Londýně přiznal, že byl při své práci nucen porušovat zákon. Paradoxně sám studoval práva.

"Taková věc jako absolutní spravedlnost podle mě neexistuje. Někdy je to, co je spravedlivé pro vás, nespravedlivé pro někoho jiného. To si musíme přiznat," řekl Halevy.

"Studoval jsem práva a dostudoval jsem s vyznamenáním. Pomohlo mi to naučit se, jak zákon porušovat, což jsem někdy potřeboval. Ano, porušil jsem zákon. Neřeknu vám kolikrát, protože nehodlám strávit zbytek života v cele," řekl Halevy a vyvolal tím hlasitý smích posluchačů.

Halevy se narodil v roce 1934 v Londýně a o 14 let později se s rodinou přestěhoval do Izraele. Práva vystudoval na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě a téměř 30 let pracoval pro tajnou službu. Na rozdíl od premiéra Benjamina Netanjahua říká, že v některých směrech je jaderná dohoda dosažená s Íránem užitečná i pro Izrael.

Témata:  Mossad Izrael Velká Británie

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy