Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Sýrii se opět bojuje. V Halabu byly obnoveny útoky na čtvrtě ovládané povstalci

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Z východní části syrského města Halab byly večer hlášeny nálety a bombardování. Bylo to necelé dvě hodiny poté, co syrská armáda ohlásila konec týdenního příměří.

O obnově bojů informovala agentura AFP.

Podle ní jde o intenzivní útoky na povstalecké části na východě města, odkud bylo slyšet sirény sanitek a na několika místech bylo vidět oheň.

Rusko a USA vyjednaly příměří, které začalo platit minulé pondělí v 18:00 SELČ. Nepodařilo se při něm ale dostat humanitární dodávky do obléhaných míst, jak se původně předpokládalo.

Rusko dnes naznačilo kolaps příměří, když oznámilo, že nemá smysl, aby syrská armáda dodržovala jednostranně klid zbraní, když povstalci bojují. Zástupce syrské armády pak večer prohlásil, že příměří skončilo. Americký ministr zahraničí John Kerry ale tvrdil, že na přerušení příměří je brzo a že na osm míst míří konvoje s humanitární pomocí.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy