Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při víceprezidentské debatě propdal útočný Kaine, Pence ho porazil klidem

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Úterní debata kandidátů na viceprezidenty USA byla sice místy ostrá, nicméně velmi kultivovaná ve srovnání s diskutí Donalda Trumpa s Hillary Clintonové. Dle médií si lépe vedl republikán Mike Pence.

Prací demokrata Tima Kaina bylo podle The Guardianu očividně co nejčastěji a nejhlasitěji zopakovat všechny hlouposti a urážky, které kdy Trump vypustil ze svých úst. "Neustále skákal do řeči a velmi málo se usmíval," uvedl deník s tím, že vypadal a zněl příliš tvrdě a horlivě, zatímco Pence působil upřímným dojmem.

Také portál Politico si povšiml, že Kaine neustále skákal Penceovi do řeči a snažil se ho napadat Trumpovými kontroverzními komentáři, což se mu ovšem moc nedařilo. Pence totiž narážky často ignoroval, případně je snadno přecházel.

Kaine podle Politico velkou intenzitu útoků udržel po celý večer, v jeden okamžik dokonce Trumpa v reakci na jeho postoje k jaderným zbraním přeneseně přirovnal k bláznovi.

Trump v minulosti vyvolal kontroverze vstřícným postojem k tomu, aby Japonsko či Jižní Korea mohly získat jaderné zbraně, nevyloučil ani použití nukleárních zbraní v Evropě či na Blízkém východě.

Pence však dokázal jízlivé poznámky s přehledem ustát a navíc Kainea s Clintonovou nařknout, že svou kampaň postavili na urážkách, uvedl Politico.

Penceova vyrovnaného projevu si všimla i BBC. Obyčejně zdrženlivý Kaine hned v začátku duelu přešel do útoku, uvedl tento zpravodajský portál s tím, že i když oba kandidáti často hovořili jeden přes druhého, Pence se zdál být klidný.

"Cílem republikánského viceprezidentského kandidáta bylo ujistit republikány, které minulý týden v debatě (prezidentských kandidátů) vystrašil výkon Donalda Trumpa a jeho následné fušerství, že zvítězí chladný rozum. A to udělal," uvedla BBC.

O Penceově klidu napsala také agentura AP, která mu naopak vyčetla jeho přístup k obraně Trumpa, neboť i při těch nejvíce provokativních slovech mlčel či od nich odváděl pozornost.

Témata:  Donald Trump Mike Pence USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy