Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Roztržka mezi moderátory Fox News. Důvodem jsou prezidentští kandidáti

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

New York – Zápas o post amerického prezidenta se netýká jen Samotných kandidátů Hillary Clintonové a Donalda Trumpa, ale také třeba dvou hlavních imperátorských es stanice Fox News. Ti se pohádali kvůli údajnému stranění demokratce Clintonové.

Aktéry sporu jsou moderátoři Megyn Kellyová a Sean Hannity, který svou kolegyni nařkl ze sympatií k Hillary Clintonové. To by byl ve vysílání silně konzervativního televizního kanálu vážný prohřešek.

Moderátorka ve středečním pořadu kritizovala mediální politiku Clintonové i jejího republikánského soka Donalda Trumpa. Poukázala přitom na fakt, že jejich volební štáby úzkostlivě kontrolují styk kandidátů s novináři.

Nešetřila ani republikánského kandidáta. „Trump se baví s Hannitym a výhradně jen s ním, netroufne si vkročit na nebezpečnou půdu," řekla Kellyová v pořadu.

Její kolega Hannity dnes reagoval útokem na Twitteru. „Jsi blázen do Hillary Clintonové, očividně ji podporuješ," vzkázal kolegyni. Ta ale na jeho obvinění nereagovala.

Kellyová má s Trumpem komplikované vztahy už dlouho. Loni v létě ji napadl, když po něm chtěla vysvětlení jeho dřívějších výroků o ženách jako tlustých prasatech a povalečích. O svůj dojem z neodbytné moderátorky se později Trump podělil v rozhovoru pro televizi CNN. „Bylo vidět, že má oči podlité krví. Krví měla podlité úplně všechno." Její útočné jednání bylo podle Trumpa způsobeno menstruací.

Pro vedení Fox News je problematickou osobou i Hannity, který je zaníceným Trumpovým stoupencem. Jako neoficiální poradce republikánského kandidáta se bez vědomí zaměstnavatele objevil i v Trumpově předvolebním klipu, za což si od stanice vysloužil kritiku.

Témata:  USA Donald Trump Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy