Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristický útok na vlak v Pákistánu: Exploze zabily několik cestujících

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Při dvou pumových explozích, které zasáhly vlak na jihozápadě Pákistánu, zemřelo nejméně šest cestující. 19 dalších osob utrpělo zranění.

K útoku došlo na trati mezi městy Kvéta a Rávalpindí. Bomby zasáhly vlak Jaffar Express. Exploze poničily lokomotivu, jeden vagon pro přepravu pasažérů a také část trati.

K atentátu se přihlásili místní separatisté z takzvané Balúčistánské osvobozenecké armády (BLA), která bojuje za větší autonomii zmíněné provincie. Jejich terčem prý byl vojenský personál.

Balúčistán je od roku 2004 dějištěm konfliktu mezi separatisty a pákistánskou armádou. Bojovníci za nezávislost obviňují vládu, že sice v provincii těží přírodní zdroje, ale ze získaných prostředků nic nedává zpět. Balúčistán je také častým místem střetů mezi šíity a sunnity.

Témata:  teroristické útoky v Pákistánu Pákistán

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy