Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Matthew zcela ochromil leteckou dopravu na jihovýchodě USA

Hurikán Matthew devastuje Haiti a Floridu
Hurikán Matthew devastuje Haiti a Floridu
Foto: NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration)

Miami (USA) - Hurikán Matthew ochromil leteckou dopravu na jihovýchodě Spojených států. Aerolinky byly nuceny zrušit tisíce letů.

Potvrzují to data monitorovací služby FlightAware. Od středy bylo podle jejích údajů na Floridě, v Georgii a v Jižní Karolíně zrušeno už 4500 letů a další budou nepochybně následovat.

 Uzavřen byl veškerý provoz letiště ve floridském Orlandu. Tamní světoznámé atrakce, zejména Walt Disney World, Universal Studios a Sea World, byly kvůli bouři uzavřeny. S postupem hurikánu na sever ustává provoz na letištích měst Charleston a Savannah, ale i v Atlantě, kde je největší letecký uzel v USA.

Obnoven byl naopak provoz na letištích na jihu Floridy, což je oblast, kterou Matthew z větší části minul. V Miami dnes přistálo první letadlo v 15:00 SELČ. První lety už přijala i letiště ve Fort Lauderdale a v Palm Beach.

Témata:  USA letectví a letadla hurikán Matthew

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy