Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrská armáda postupuje. Obsadila města v provincii Hamá

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Syrské vládní síly a jejich spojenci dnes znovu dobyli několik měst a vesnic držených povstalci v provincii Hamá na západě Sýrie.

Na severu země u tureckých hranic zatlačili protivládní rebely z několika obcí i bojovníci radikálního Islámského státu (IS). Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na pozorovatele a provládní syrská média.

Armádě se tak podařilo zatlačit povstalce, kteří v Hamá v posledních týdnech dosáhli významných úspěchů. Podle Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) je to poprvé, co se silám věrným prezidentovi Bašáru Asadovi podařilo postoupit v této západosyrské provincii od útoku vzbouřenců z konce srpna, při němž obsadili řadu měst a vesnic.

SOHR, která sídlí v Británii, dnes rovněž uvedla, že oddíly IS donutily na severu země k ústupu povstalce, které tanky a leteckými údery podporuje Turecko.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy