Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepokoje v Pákistánu: Muslimský gang unáší křesťany

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámádád – Pakiskán je druhou nejlidnatější zemí s muslimskou většinou. Přesto v zemi žijí malé komunity křesťanů. Ty ale často čelí útokům, což dokazuje také případ mladých sourozenců, kteří odmítli konvertoval ke křesťanství.

Muslimský pakistánský gang se zaměřil na dům křesťanské rodiny, kterou chtěla skupina obrátit na islám. Když se to nepovedlo, unesla sourozence Arifa (20) a Jameelu 17). Gang rodině řekl, že musí konvertovat, když to ale křesťané odmítli, členy rodiny spoutali a zavázali jim oči, dva sourozence pak odvlekli na neznámé místo. Informoval o tom server Daily Mail.

Podle Britsko-pakistánské křesťanské asociace se incident stal v oblasti Kasuru na východě země. Mladík byl mučen a donucen poslouchat, jak jeho sestra křičí, zatímco byla hromadně muslimy znásilňována. Druhý den ráno se Arifovi podařilo uniknout a vrátit se ke své rodině, jeho sestra Jameela však zůstala pozadu a je stále pohřešována.

Podle charity tamní policie odmítla případ vyšetřovat a rodina je hluboce traumatizována. Wilson Chowdry, předseda Britsko-pákistánské křesťanské asociace řekl: „Nyní nás čeká náročný úkol pomoci jim vytvořit si nový život v atmosféře bezpečí. Nicméně je možné, že zajatá dcera Jameela nebude nikdy nalezena. Její únos způsobuje velkou bolest a zoufalství."

„Muslimští despoti mohou unášet křesťanské dívky tak beztrestně, že je to jako plíseň na pákistánské mezinárodní pověsti," dodal Chowdry. Křesťané tvoří zhruba čtyři procenta pákistánské populace. Sunnitští muslimští radikálové často útočí na cíle, které považují za kacířské - a to včetně křesťanů, súfistů a šíitských muslimů.

Témata:  Pákistán znásilnění muslimové

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy