Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Druhá politická debata lidi nezaujala. Sledovanost byla nízká

Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Zatímco druhá debata prezidentských kandidátů měla v USA velký ohlas na sociálních sítích, její sledovanost v televizi nebyla až tak závratná. Diváky nepřilákal ani videozáznam, na kterém republikán Donald Trump urážel ženy.

Nedělní duel podle agentury Nielsen sledovalo zhruba 66,5 milionu diváků. Sledovanost předchozí debaty, která se konala koncem září, přitom dosáhla rekordních 84 milionů diváků.

Poklesu sledovanosti nezabránil ani poprask kolem videozáznamu z roku 2005 zveřejněného krátce před debatou listem The Washington Post, na kterém Trump vede obscénní řeči o ženách.

Údaje agentury Nielsen nicméně nezahrnují diváky, kteří debatu sledovali přes internet či v barech a restauracích. Druhý duel se navíc konal ve stejnou dobu, kdy se vysílal populární sportovní pořad Sunday Night Football, ten sledovalo 15 milionů lidí.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy