Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko dalším tureckým vojákům zamítlo žádost o azyl

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Řecko zamítlo žádost o azyl dalším čtyřem tureckým vojákům a důstojníkům, kteří z vlasti uprchli do Řecka po červencovém neúspěšném pokusu o převrat.

Informoval o tom dnes turecký deník Hürriyet. Dalším třem z osmičlenné skupiny Atény zamítly žádost o azyl minulý měsíc. Ve všech sedmi případech šlo o prvoinstanční rozhodnutí, proti němuž se všichni mohou odvolat. O žádosti posledního ze skupiny zatím řecké úřady nerozhodly.

Dva majoři, čtyři kapitáni a dva poddůstojníci přiletěli do řeckého přístavu Alexandrupoli na palubě armádního vrtulníku jen pár hodin poté, co turecká vláda potlačila pokus o převrat. Ankara je označila za zrádce a v srpnu oficiálně požádala Atény o jejich vydání.

Řecké úřady poslaly osm tureckých vojáků do ochranné vazby, dokud se nevyřídí jejich žádosti o azyl. Odsoudily je ale k podmíněnému dvouměsíčnímu trestu za neregulérní vstup do země.

Témata:  Řecko Turecko Turecká armáda

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy