Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vnučka Bushe staršího prozradila, koho bude volit. A schytala kritiku

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Vnučka bývalého republikánského prezidenta George Bushe staršího Lauren Bushová Laurenová bude volit Hillary Clintonovou. Tento týden kandidátku demokratů podpořila také dcera republikánského exstarosty New Yorku Rudolpha Giulianiho.

Laurenová, někdejší modelka a zakladatelka módní dobročinné společnosti FEED Projects, na instagramu zveřejnila černobílou fotku Hillary Clintonové, za což si vysloužila pochvalu i kritiku.

"Hodně lidí sledovalo váš instagram, protože měli rádi vašeho dědečka a strýce. Teď už ne. Hillary a oni vám nepomohou. Až se Hillary stane prezidentkou, tak zavřou tvého dědu a strýce," komentoval fotku jeden naštvaný uživatel.

"Vaše děti vám jednou poděkují. Je jasné, že budete volit správného člověka pro tuto práci," citoval New York Daily News naopak spokojeného pisatele.

Po četných útocích Donalda Trumpa na Jeba Bushe během stranických primárek není Laurenová první z rodiny, kdo se staví proti Trumpovi. Její dědeček a také strýc George Bush mladší Trumpa oficiálně jako stranického kandidáta nepodpořili.

Kathleen Kennedyová Townsendová, neteř bývalého prezidenta Johna Kennedyho, na facebooku napsala, že jí Bush starší řekl, že bude volit Clintonovou. Bushův mluvčí to podle zpravodajského serveru Politico odmítl komentovat.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump volby v USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy