Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při havárii malého letadla v USA zemřel pilot, zřejmě šlo o sebevraždu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto Reuters

New York - Pád malého letadla, ke kterému došlo v úterý v americkém státě Connecticut, si vyžádal život pilota ve výcviku. Zřejmě šlo o sebevraždu.

S odvoláním na nejmenované vyšetřovatele to napsal list Hartford Courant, podle kterého domovní prohlídky ani dosavadní vyšetřování neodhalily žádné teroristické pozadí činu.

Stroj se zřítil ve městě East Hartford u areálu výrobce civilních i vojenských proudových motorů Pratt & Whitney, což byl podle médií jeden z důvodů, proč se do objasňování případu vložil Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

"V tuto chvíli to vypadá, že se daný člověk rozhodl zabít, k čemuž využil této příležitosti," citoval Hartford Courant vyšetřovatele. O pravděpodobně záměrném činu informoval už ve středu také Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB).

V době nehody byl na palubě dvoumotorového stroje spolu se studentem také instruktor. Ten na rozdíl od žáka, který byl z Jordánska, havárii přežil. Stanice Fox News s odvoláním na své zdroje uvedla, že instruktor při výslechu řekl, že se před přistáním pohádali. 

Témata:  letectví a letadla letecké nehody USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy