Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hlásí se další oběti sexuálních útoků Trumpa. Podle miliardáře jde vykonstruovaná tvrzení

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Počet žen, které se hlásí jako oběti sexuálních útoků Donalda Trumpa, dál roste. Republikánský kandidát na post prezidenta USA prohlásil, že všechny stížnosti na jeho osobu jsou vylhané, jejich nositelky prý usilují o slávu a peníze.

Summer Zervosová, bývalá účastnice Trumpovy reality show Učedník (The Apprentice), novinářům řekla, že republikánský kandidát ji v roce 2007 osahával a líbal v hotelu v Beverly Hills. Další údajná oběť Kristin Andersonová v pátek listu The Washington Post řekla, že jí Trump v 90. letech v newyorském nočním klubu sahal pod sukni.

Trump dnes na twitteru napsal, že jde o "stoprocentně vykonstruovaná tvrzení, která šíří média a volební štáb Clintonové". Hillary Clintonová se ale podle agentury AP od Trumpových skandálů drží zpátky. Prezident Barack Obama v pátek prohlásil, že "není třeba být manželem ani otcem, abychom pochopili, že (Trumpův) slovník, jeho úvahy a skutky jsou nepřijatelné".

Trumpovy potíže omezují tok peněz od dárců na kampaň. Za minulé tři měsíce republikáni shromáždili o 25 procent méně financí, než ve stejném období před čtyřmi lety, kdy se o prezidentský úřad ucházel Mitt Romney.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy