Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Provokace na volebních setkáních? Lidé Clintonové prý útočí na akcích Trumpa

Netradiční kampaň na podporu Hillary Clintonové
Netradiční kampaň na podporu Hillary Clintonové
Foto: Reprofoto YouTube

New York – Volební štáb Hillary Clintonové údajně provokuje na volebních shromážděních Donalda Trumpa. Dokazovat to má video, které se objevilo na internetu. Jeho pravost však nelze potvrdit.

Americký konzervativní aktivista na internetu zveřejnil tajně natočené video, na němž se muž blízký štábu Clintonové chlubí vysíláním provokatérů na volební shromáždění republikánského kandidáta.

James O'Keefe, autor snímku, aktivista skupiny zvané Project Veritas, podle agentury AP slibuje, že další videa budou následovat. Organizace Project Veritas je v USA známa častými útoky na Demokratickou stranu, při nichž využívá skryté kamery a falešnou identitu svých aktivistů.

Důvěryhodnost videa nejde podle agentury AP potvrdit, protože záznam byl před zveřejněním „pečlivě editován".

Clintonová i její štáb popřeli, že by jejich lidé takové praktiky provozovali. Dva pracovníci volebního štábu demokratů ale po zveřejnění videa rezignovali.

Jeden z nich je v O'Keefeově klipu zachycen, jak se chlubí svými kontakty na demokraty a jejich štáb. Tvrdí rovněž, že vysílá lidi na volební shromáždění Donalda Trumpa, aby tam vyvolávali násilnosti. Někdy prý jde i o mentálně postižené nebo bezdomovce.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy