Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bojovník IS chtěl odpálit bombu během dopravní špičky, pak pobodal policisty

Islámský stát
Islámský stát
Foto: nbcnews.com

Jakarta - Stoupenec Islámského státu (IS) se dnes snažil odpálit bombu nedaleko města Tangerang během dopravní špičky. Nálož naštěstí neexplodovala. Při následném zásahu policie pobodal tři strážníky, ti ho ale zlikvidovali.

Pachatel byl podle policejního mluvčího postřelen a zemřel na následky zranění. Jeho tři oběti jsou v současné době ošetřovány v nemocnici. Informovala o tom agentura Reuters.

Na místě činu policisté nalezli bombu, která byla polepená nálepkami Islámského státu. Ten se také k útoku posléze přihlásil. Útočník se narodil v roce 1994 a byl nezaměstnaný. Pravděpodobně byl stoupencem militantní indonéské skupiny, která podporuje IS.

V červenci se vedle policejní stanice odpálil muž, přičemž zranil jednoho policistu. V srpnu policisté zatkli skupinu, která plánovala útok v Singapuru.

V souvislosti s teroristickými útoky, ke kterým došlo dne 14. ledna 2016 v dopoledních hodinách v centru Jakarty MZV ČR varuje české občany před pohybem na exponovaných místech centra hlavního města, především pak v okolí nákupních a zábavních center. MZV dále doporučuje omezit do odvolání pohyb po hlavním městě na nezbytně nutné případy, zachovávat maximální obezřetnost a sledovat pokyny místních bezpečnostních orgánů.

Témata:  teroristické útoky v Indonésii Islámský stát Indonésie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy