Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask na letišti: Před startem se v Chicagu vznítilo letadlo

British Airways, ilustrační fotografie
British Airways, ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Chicago - Na O'Hareově letišti v americkém Chicagu se v pátek krátce před startem vznítilo letadlo. Na palubě bylo 170 lidí, 20 jich utrpělo zranění.

Do problémů se dostal boeing společnosti American Airlines. Aerolinky následně oznámily, že potíže způsobila mechanická závada na motoru.

Letadlo bylo připraveno k odletu do Miami, když z pravého motoru vyšlehly plameny následované hustým černým kouřem. Piloti start přerušili.

Na palubě vypukla panika. "Každý křičel a skákal přes druhého," vypověděl jeden z cestujících. Dodal, že během několika vteřin se kouř dostal do kabiny a že plameny začaly tavit okna stroje. Během evakuace 19 cestujících a jeden člen posádky utrpěli lehká zranění, většinou modřiny či vymknuté kotníky.

S problémy se v pátek potýkalo také nákladní letadlo přepravní firmy FedEx. Krátce po přistání ve městě Fort Lauderdale na Floridě stroji DC-10 při pojíždění selhal podvozek. Piloti vyvázli bez zranění.

Témata:  letecké nehody USA letectví a letadla

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy