Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FBI ví o nových e-mailech už týdny, vytáhla je až nyní. Chce někdo zdiskreditovat Clintonovou?

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Ředitel FBI James Comey informoval Kongres o záměru prozkoumat nově objevené e-maily Hillary Clintonové tento pátek, tedy necelé dva týdny před volbami. Dnes vyšlo najevo, že o nich agenti věděli už několik týdnů.

S odvoláním na své zdroje z FBI to uvedl list The Washington Post (WP) a agentura AP. FBI o nových e-mailech Clintonové údajně ví už od začátku října. Našla je prý v elektronickém zařízení Anthonyho Weinera, manžela blízké poradkyně Clintonové Humy Abedinové, který je vyšetřován kvůli obscénní komunikaci s patnáctiletou dívkou.

Šéf vyšetřovatelů Comey ale tvrdí, že se o e-mailech dozvěděl ve čtvrtek a hned v pátek o možnosti nového vyšetřování v kauze elektronické komunikace bývalé šéfky americké diplomacie informoval Kongres. Podle WP není jasné, zda Comey o e-mailech věděl už dříve, anebo zda mu o nich jeho podřízení řekli až se zpožděním.

Comey v předchozích volbách podporoval republikánské kandidáty Johna McCaina a Mitta Romneyho. Dlouho byl registrovaných členem Republikánské strany, letos v červenci ale uvedl, že už není členem žádné strany.

Kauza kolem elektronické komunikace Clintonové patří k častým tématům útoků republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa. FBI v červenci ale konstatovala, že využíváním soukromého serveru bývalá ministryně zahraničí sice prokázala značnou nedbalost, ale že zákon neporušila.

Témata:  Hillary Clintonová FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy