Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý náčelník Pilc přišel o prověrku

Miloš Zeman povyšuje Rostislava Pilce
Miloš Zeman povyšuje Rostislava Pilce
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Podle informací Deníku.cz se bývalý náčelník vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislav Pilc stal asistentem poslance Bohuslava Chalupy (ANO). Národní bezpečností úřad (NBÚ) před rokem odebral Pilcovi prověrku.

"Pracovně jsem se s panem generálem stýkal v uplynulých třech letech v rámci výkonu svého poslaneckého mandátu. Jsem proto velmi rád, že na mou nabídku kývl a od 1. listopadu 2016 posílí jako poslanecký asistent mé odborné zázemí," uvedl poslanec vládního hnutí.

Pilce považuje za odborníka, který má za sebou kariéru profesionálního vojáka, vojenského zpravodajce a šéfa vojenské kanceláře Pražského hradu.

Pilc v aféře Nagygate svědčil v neprospěch svých bývalých kolegů z armádního zpravodajství. Prezident Miloš Zeman prohlásil, že bude muset kvůli chybějící prověrce Pilce časem odvolat. Pilc považoval postup NBÚ za nezákonný, bránil se rozkladem i správní žalobou u soudu, nakonec sám rezignovat.

Témata:  Rostislav Pilc Hnutí ANO

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy