Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boj o voliče vrcholí: Clintonová se zaměří na Arizonu, Trump na Floridu

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Rostoucí popularita republikána Donalda Trumpa jen pár dní před volbami vyděsila demokraty. Hillary Clintonová se proto ještě dnes chce zaměřit na voliče v Arizoně. Její rival se naopak soustředí na Floridu, jejíž zisk prakticky znamená "dobytí" Bílého domu.

Clintonová se dnes chce pokusit zvrátit růst popularity svého republikánského rivala v Arizoně, ve čtvrtek ji v tom má pomoci i její kandidát na viceprezidenta Tim Kaine.

Na Floridě, kde takřka celý říjen mírně vedla Clintonová, si podle agentury Remington Research drží Trump náskok čtyř procentních bodů a podle ankety pro list The New York Times tří procentních bodů.

Trochu jiná je situace v Arizoně, kde realitní magnát od srpna do poloviny října průzkumy vedl, ale pak se na zhruba dva týdny dostala do čela Clintonová. Nyní tam má Trump náskok asi dvou procentních bodů.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy