Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová řeší za podpory Obamy další uniklý e-mail

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Šest dní před americkými prezidentskými volbami se Hillary Clintonová potýká s dalším únikem informací z e-mailů, podle něhož byl její volební tým v kontaktu s ministerstvem zahraničí, které s ním koordinovalo svůj postup ve vyšetřování e-mailové aféry bývalé ministryně.

Na stranu Clintonové se dnes postavil prezident Barack Obama, který se podle televize CNN mírně kriticky vyjádřil k faktu, že ředitel FBI těsně před volbami zveřejnil údaje o dalším objeveném souboru souvisejícím se zmíněnou aférou.

Organizace WikiLeaks dlouhodobě zveřejňuje elektronickou komunikaci ukradenou hackery z počítače manažera kampaně Clintonové Johna Podesty. Dnes se podle agentury AP dostal na světlo e-mail, z něhož plyne, že jeden z pracovníků ministerstva zahraničí loni poskytoval poradcům Clintonové informace o tom, jak bude úřad reagovat na dotazy novinářů týkající se jejího skandálu.

Ke komunikaci došlo v době, kdy list The New York Times pracoval na odhalení faktu, že Clintonová používala ve funkci ministryně soukromý e-mailový server.

Právě tato aféra se stala nejbolavějším místem kampaně demokratické kandidátky a předvolební boj opět ovlivňuje od pátku, kdy ředitel FBI James Comey zveřejnil informace o dalším nalezeném souboru s nespecifikovanými e-maily. Od té doby čelí ostré kritice ze strany demokratů za to, že svým krokem učiněným údajně bez zjevného důvodu ovlivnil kampaň ve prospěch republikánského soupeře Donalda Trumpa.

Témata:  Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy