Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Clintonová už odvolila. Příznivce vítala, novináře odmítala

Clintonová u voleb
Clintonová u voleb
Foto: YouTube

Chappaqua - Demokratická kandidátka Hillary Clintonová odvolila dnes po 14:00 SEČ ve svém domovském městě Chappaqua ve státě New York. S novináři se příliš bavit nechtěla.

Doprovázel ji manžel a bývalý prezident Bill Clinton, informovala americká média. Clintonová se zdravila se svými příznivci. Novinářům jen krátce řekla, že pokud vyhraje, bude své povinnosti plnit nejlépe, jak umí. Na další otázky už neodpověděla.

Podle poslední sondáže zpravodajské stanice CNN vede bývalá ministryně zahraničí se 46 procenty a newyorský podnikatel Donald Trump za ní zaostává o čtyři procentní body. Nejnovější průzkum serveru FiveThirtyEight dává Clintonové 70,9procentní šanci na vítězství.

Předem (předčasně či korespondenčně) již svůj hlas odevzdalo více než 46 milionů voličů. Pozornost se nyní upírá na dosud nerozhodnuté státy, tedy ty, které se podle průzkumů výrazně nepřiklánějí k žádnému z kandidátů. Je mezi nimi například Florida, Ohio, Pensylvánie a Severní Karolína.

Témata:  Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy