Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švéd nabízí Američanům nespokojeným s Trumpem sňatek

Švédsko
Švédsko
Foto: Pixabay

Stockholm - Američané, kterým se nezamlouvá Donald Trump jako nový prezident, by mohl krom Kanady či Nového Zélandu emigrovat do Švédska. Tamní instruktor surfování Gustav Hallén totiž nabídl sňatek.

Hallén vyvěsil nabídku na stránce internetového serveru eBay. Manželství bude zájemce stát 50 tisíc dolarů.

"Nad důsledky mého rozhodnutí jsem moc nepřemýšlel. Napadlo mě, že bych mohl pobavit své přátele na facebooku," řekl Hallén listu The Local.

"Proč se nepřestěhujete někam, kde je to lepší, třeba do Švédska? Jsem otevřený všem nabídkám - od žen, od mužů, od kohokoli. Mám rád dlouhé procházky, relaxaci a koukání na filmy," stojí v popisu nabídky.

Zatím se nikdo Švédovým životním partnerem stát nechce. Co když ale někdo přece jen projeví zájem? "Možná to budu brát vážně," říká Hallén s úsměvem. "Ne, ta cena zaručuje, že se nikdo nepřihlásí. Je to hrozně moc peněz. Snažil jsem se, aby ta částka byla úměrná svobodě, kterou nám život ve Švédsku přináší," tvrdí.

Témata:  Švédsko Donald Trump zajímavosti

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy