Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V mešitě v Pákistánu explodovala nálož. Zemřelo nejméně 30 lidí, včetně žen a dětí

Muslimové
Muslimové
Foto: Reprofoto YouTube

Islámábád - Mešitou v pákistánské provincii Balúčistán dnes otřásla exploze. Zemřelo nejméně 30 lidí a přes sto dalších utrpělo zranění. V okamžiku výbuchu pobývalo v modlitebně několik stovek věřících.

Mezi oběťmi jsou ženy a děti. Častými návštěvníky mešity jsou údajně Íránci.

Mešita Šáh Núrání se nachází v obtížně dostupném, hornatém terénu a v okolí nejsou žádné nemocnice, uvedl pákistánský list. Těžce zranění jsou převáženi až do Karáčí vzdáleného téměř 400 kilometrů na jih.

Podle jednoho z místních politických představitelů se počet obětí ještě zvýší, pokud federální vláda či sousední provincie Sindh neposkytnou helikoptéry pro přepravu zraněných. "Provinční vláda nemá k dispozici žádné vrtulníky pro evakuaci zraněných," uvedl mluvčí balúčistánské vlády.

Ve městě Kvéta, správním středisku provincie Balúčistán, koncem října při útoku skupiny ozbrojenců na výcvikové středisko policie zahynulo nejméně 59 lidí, převážně rekrutů. Dalších přinejmenším 117 osob bylo vážně zraněno. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Témata:  teroristické útoky v Pákistánu Pákistán

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy