Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodiče pojmenovali syna po Trumpovi, neměli to dělat

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Nairobi - Rodiče v keňském městě Kisumu vybrali pro svého syna jméno Donald Trump. Líbí se jim, že je nově zvolený prezident USA upřímný. Pár se ovšem od místních obyvatel dočkal tvrdé kritiky.

Otec dítěte Felix Otieno v Trumpovi viděl silného vůdce. "Většina politiků není jako on. Obdivoval jsem ho, protože on je muž, který říká, co si myslí," popsal Otieno, co rodiče vedlo k volbě jména pro potomka. "Byl přímý a tvrdý. Říkal pravdu bez propagandy a lží, které by mu získaly hlasy," dodala matka Lorna Akothová.

Názor rodičů však nesdílí jejich okolí. Museli se vypořádat s kritikou od místních lidí, kteří spíše podporovali Trumpovu soupeřku Hillary Clintonovou. Mezi stoupence Clintonové patřil podle Daily Nation například oblíbený keňský opoziční vůdce Raila Odinga.

Trumpově popularitě mezi Keňany nepomohly jeho kritické výroky na adresu Baracka Obamy. Realitní magnát během kampaně označil Obamu za jednoho z nejhorších prezidentů USA.

Mladý pár tvrdí, že názory okolí je příliš nezajímají. Stojí si za tím, že Trump se drží skvělých zásad.

Témata:  Donald Trump Keňa děti

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy