Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další problém stadionu v Petrohradu: Přibyl podvod za miliony

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Stavbu fotbalového stadionu v Petrohradu provází celá řada potíží, nově navíc přibylo podezření z podvodu. Příští rok má stadion hostit čtyři zápasy Poháru FIFA včetně finále. Během mistrovství světa se zde má uskutečnit sedm utkání, mimo jiné i jedno semifinále a zápas o třetí místo.

Ruské úřady dnes zadržely exnáměstka petrohradského gubernátora Marata Oganesjana. Podle vyšetřovatelů v roce 2014 prostřednictvím falešné smlouvy na dodávku velkoplošných obrazovek zpronevěřil 50 milionů rublů (19,3 milionu korun).

Oganesjan skončil ve funkci loni po dvou letech. Vyšetřováni jsou i tři lidé z dodavatelské firmy.

Výstavba stadionu v Petrohradu trvala téměř deset let. Projekt za více než 600 milionů dolarů má být hotov příští měsíc. Kvůli neustálým průtahům a překračování plánovaných nákladů petrohradská radnice v červenci ukončila spolupráci s generálním dodavatelem stavby.

Témata:  Rusko Rusko Petrohrad fotbal

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy