Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovinská policie slaví úspěch. Rozbila velkou drogovou skupinu s tunou narkotik

Drogy: nalezena tekutá látka
Drogy: nalezena tekutá látka
Foto: Policie ČR

Lublaň - Slovinští kriminalisté s pomocí policistů jiných zemí rozbili velkou drogovou skupinu, u níž zadrželi 865 kilogramů narkotik v odhadované celkové hodnotě v přepočtu více než půl miliardy korun.

Zatkli přitom 19 lidí podezřelých ze zapojení do aktivit této organizace. Podle ředitele slovinské kriminální policie Branka Jaspelja šlo o jednu z nejúspěšnějších protidrogových operací za poslední roky.

Policie odhaduje, že by se čistý zisk obchodníků s drogami mohl pohybovat mezi čtyřmi až deseti miliony eur. Koncoví uživatelé by za toto množství narkotik zaplatili celkově kolem 20 milionů eur (540 milionů korun).

Organizace působila na území 11 evropských států, přičemž zajišťovala distribuci zakázaných omamných prostředků mezi nimi. Šéf zvláštního oddělení slovinské prokuratury Harij Furlan podle deníku Delo sdělil, že mezi 19 zadrženými je 13 Slovinců ve věku od 17 do 64 let z různých měst.

Témata:  Slovinsko drogy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy