Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svět pohltil nový trend: Selfie fotky se žralokem

Žraloci, ilustrační fotografie
Žraloci, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Port Lincoln - Hlava v potápěčských brýlích a kousek za ní vyceněné zuby žraloka bílého. Tak vypadají fotografie, jimiž se chlubí turisté, kteří navštívili australské město Port Lincoln.

Místní společnost nabízí zájemcům možnost potopit se v drátěné kleci a zaplavat si v bezprostřední blízkosti žraloků. Na památku si někteří šťastlivci mohou odnést selfie s obávaným mořským predátorem, píše web news.com.au.

"Vidíte naše hosty i zaměstnance, jak se fotí s velkým bílým žralokem," popsala fotografie Nicol Wrightová, marketingová manažerka společnosti. "Je velmi těžké takovou fotku udělat. Mnohem těžší, než se může zdát. Ale když se to podaří, tak je to velmi dobrý snímek," uvedla.

Zájemci o žraločí selfie se nalodí na palubu lodi, se kterou doplují na místo, kam posádka láká žraloky na návnadu. S potápěčským vybavením se pak ponoří do moře. Před čelistmi žraloků odvážlivce chrání železná klec.

V relativním bezpečí se pak lidé fotí ve chvíli, kdy se blíží žraloci. Někdy jsou jejich hlavy vzdálené na dosah ruky i blíž. Na některých fotografiích se dokonce zdá, jako kdyby potápěč vystrčil hlavu mimo klec.

Témata:  žraloci fotografové selfie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy